CIRCULAIR PAVILJOENGEBOUW ABN AMRO, AMSTERDAM

1.600 m2 No Waste vloer!
Categorie
Zakelijk

Over dit project

ABN AMRO heeft met de bouw van dit pand zijn nek ver uitgestoken. Halverwege de bouw bedachten ze dat ze niet de ouderwetse klomp beton wilden, maar iets wat na gebruik over 25 of 40 jaar weer circulair hergebruikt kon worden. Hierop heeft Architecten bureau CIE het roer haaks omgegooid en zijn ze gegaan voor het hoogst haalbare.

 

Wij mochten van sloopafval de vloer maken, onze eerste vloer óóit en met 1.600 m2 oppervlakte een heel aardige start in deze, voor ons nieuwe branche. Niet alleen dat was een uitdaging, er lag ook nog een face-changing floor onder – vloerverwarming die ook dient als koeling – en dat was nog even een extra uitdaging. TNO testte voor ons deze vloer en niet alleen zij waren uiterst tevreden over de resultaten, maar ook wij en natuurlijk de gebruikers van het Circl paviljoen.

 

Leuk detail, niet alleen de oude meubeltjes van oma Rietje zijn hierin verwerkt maar ook een oude kloostervloer en de restanten van de supporterskantine van Top Oss!

 

In samenwerking met Michel Baars van New Horizon Urban Mining.