OVER ONS


Herso Family slider

Herso | Circulaire Houtbewerkers


Loosbroek is een klein plaatsje in Noord-Brabant. Een minuscuul stipje op de kaart. Toch weten projectinrichters en interieurarchitecten uit het hele land, feilloos de weg te vinden naar de Molenhoeven 3. Het is de thuisbasis van de meubelmakers van Herso. Wat de mannen van Herso doen is bepaald niet alledaags, al vindt eigenaar Rik Ruigrok het de gewoonste zaak van de wereld: “Het mooiste houten meubel maken met een zeer lange levensduur, zonder dat daarvoor tropische bossen gesloopt hoeven te worden én als het even kan van afvalhout”


Rik vertelt graag over het procedé dat hij eigenhandig in de loop der jaren ontwikkelde en verfijnde. ‘ Ons geheim?  Wij beheersen het ambacht tot in de kleinste details , hou het daar maar op. En we hebben kennis, de tijd en heel veel geduld, onontbeerlijk, want je moet nooit gaan vechten met hout.’


Het hout van Herso komt ‘overal’ vandaan. Voor het maken van “No-Waste” meubels gebruikt men afgekeurde kozijnen, oude meubels, afvalhout van collega houtbewerkers, oude vloeren, maar  ook het eigen afval van Herso word weer hergebruikt. Als er dan toch nieuw hout ingekocht moet worden is dat altijd PEFC of FSC ® gecertificeerd en steeds vaker van Nederlandse oorsprong. De zelf ontwikkelde lijm is biologisch afbreekbaar. Onze tafels zijn het “antiek van de toekomst”, maar als het niet anders is, kunnen we ze gewoon weer verwerken tot iets nieuws en dat kunnen we keer op keer op keer.


Maatwerk in opdracht


het-antiek-van-de-toekomst

 

Projectinrichters en interieurarchitecten onderscheiden zich door hun eigenheid. Hun talent ook, om originaliteit en functionaliteit met elkaar te verenigen. Voor een gewone tafel of balie kunnen ze op veel plaatsen terecht. Ze komen naar Herso voor iets écht bijzonders, iets wat hun ideeën versterkt. Een boardroomtafel van 14 meter lang; een verrijdbare balie met houten achterwand; Als het van massief hout is, dan maakt Herso het. In “ No-Waste ” of regulier Hollands hout, in elke vorm en maat. Herso denkt vanaf het begin mee over de constructieve vertaling van een ontwerp en de uitvoering daarvan. Voor onze projecten:  klik op “REFERENTIES


Het idee voor een duurzaam huislabel is jaren geleden ontstaan door de toenemende problematiek in de wereldwijde ongebreidelde houtkap. “Made/Loosbroek” wil het Hollandse hout van om de hoek gebruiken en het door Brabants personeel in de Loosbroekse meubelmakerij laten verwerken.  We laten zien dat het door middel van  de producten van “Made/Loosbroek” ook anders kan en daarmee bijdraagt aan een beter, gezonder en duurzamer leven. Uw leven! Inmiddels werken wij samen met diverse Brabantse landgoederen en Staatsbosbeheer, waar ter plekke met een mobiele zagerij het lokale hout wordt verzaagd.  Bijna 3 jaar is het bedrijf bezig geweest om het hout beter, duurzamer en mooier te maken en dit is inmiddels vertaald in een product assortiment met een onderscheidend karakter.


Ons Team


Herso werkt met een klein, ervaren team van meubelmakers, houtmeesters, die hun sporen verdiend hebben binnen hun vakgebied. Met trots stellen wij ons team aan u voor. Allen hardwerkende, gedreven mensen die Herso gemaakt hebben wat het nu is. 

CIRCULAIR ONDERNEMEN