CIRCULAIR ONDERNEMEN

Wat ons betreft hoeft er geen boom meer gekapt te worden , er is volop grondstof te vinden om een mooie tafel te maken , dat heet nu houtafval. Maar als er toch nieuw hout verwerkt moet worden , rondom ons bedrijf staan voldoende mooie en aparte bomen om de komende honderd jaar tafels van te maken. En als het dan uiteindelijk zo is dat u die tafel niet meer nodig heeft , dan kunnen wij hem weer verwerken in een andere tafel , of er een vloer of een wand  of een lamp van maken. Dat is de circulaire economie in een notendop.

Respect voor natuurlijke grondstoffen

Door toenemende schaarste van hout worden wij gedwongen om op een andere manier te kijken naar ons ontwerp, onze productie en het gebruik en hergebruik hiervan. Hout is een grondstof die in de toekomst alleen maar duurder wordt.  De waarde van hout is met name zijn levenslange houdbaarheid.  De meubelmakers van Herso verstaan hun vak en verwerken eerder gebruikt hout in een nieuwe toepassing  door te ontwerpen op eindeloos hergebruik. Met dit  recyclen en up-cyclen van onze voornaamste grondstof, maximaliseren we de waarde van ons hout. Vandaag de dag halen we onze materialen dan ook overal vandaan. Resthout uit fabrieken, afschaafsels, winkeldochters, hout uit milieustraten, verbouwingen, maar ook uw eigen oude meubelstuk, verwerken we in nieuwe producten.

Circulair productieprocescirculaire economie

In ons productieproces selecteren we de goede stukken hout uit het afval en met onze innovatieve processen maken we van de kleinste stukjes hout nieuwe ontwerpen. Zo komt hout direct opnieuw in de cyclus, ijzeren onderdelen worden hergebruikt in onderstellen, houtzaagsel wordt gebruikt voor onder andere Bio-Alcohol, kattenbakvulling en  compost. Door in ons productieproces gebruikt hout te up-cyclen en nieuw ruw FSC ®-goedgekeurd hout te verwerken verhogen we de waarde van deze grondstof. Het hout wordt een mooi, bruikbaar meubelstuk. Uitbesteding van werkzaamheden en gezamenlijk benutten van beschikbare bedrijfsmiddelen, resulteert in minder verbruik van energie en verlaging van kosten.

Gebruik in plaats van bezit

Vandaag de dag is gebruik van producten belangrijker dan het bezit ervan. Het product wordt betaalbaarder en voor een breder publiek toegankelijk wanneer we de waarde van de grondstof kunnen garanderen. Tijdens de periode van het bezit van een meubelstuk behoud het product een vooraf bepaalde waarde. Aan het eind van de cyclus kan het product weer ingeleverd worden en wordt de restwaarde verrekend. Een soort van Statiegeld-regeling. Wij vinden het van groot belang dat het product terugkomt naar Herso omdat wij de grondstoffen weer graag willen hergebruiken.

Samenwerken en kennis delen

Circulair ondernemen betekent ook samenwerken en delen. Zo delen we onze kennis door studenten van verschillende opleidingen en niveaus een stageplek te gunnen binnen onze onderneming en ondersteunen we initiatieven op het gebied van inzamelen.

CIRCULAIR ONDERNEMEN